Kvinnefrigjøring og barn
Publisert 2013-03-08 23:06 (Kilde: www.advokatsylte.no)
Vitenskapelig ansatte ved våre universiteter brukes ofte som eksperter - når de presenterer sine forskningsresultater. Dette gjelder også innen barne- og familiepolitikk.
Ny norsk superforskning innen barne- og familiepolitikk
Ved Universitetet i Bergen har vitenskaplig ansatte i følge VG, kommet frem til at det er lurt at det offentlige betaler au pair til såkalte karrierekvinner.
Dette slik at de kan forlate egne små barn - helst samtidig med at de fødes ved sykehuset, og helst så mye som mulig.
Viktigst med penger
Forskerne har funnet ut at dersom mødrene forlater barna, kan de få mer i pensjon når de blir gamle og barna har flyttet ut - når barna ikke lenger ønsker å snakke med sine gamle foreldre som ikke stilte opp dengang de var barn. Da skal det angivelig være greit å ha penger. De vitenskaplig ansatte må åpenbart ha forlatt den verden de er satt til å undersøke. Politikerne bør kanskje vurdere om det bør innføres taleforbud i mediene, ihvertfall for dem som ikke lenger er på vår planet.
Brudd på likestillingsloven
Det må være et åpenbart brudd på likestillingsloven, å begrense en subsidieordning til arbeidskraft til et bestemt kjønn, og endatil til en såkalt karrierekvinne. Mer skivebom på formålet med likestilling, kan en vel ikke prestere å uttale. I hvert fall ikke på en dag som denne, på selveste kvinnefrigjøringsdagen. Karrieremenn er skjellsord i de fleste kretser, og det bør gjelde det samme når ordet brukes om det andre kjønn.
Hvem ønsker å bli frigjort fra sine barn?
Forslaget tar heller ikke høyde for at det fortsatt finnes underlige mødre som nettopp ønsker og gleder seg over å være med sine barn, særlig den første tiden, mens de er små og har behov for en voksen person rundt seg. Gjerne en som er der hver dag, og som kan snakke norsk. Disse ønsker nok ikke å bli frigjort fra sine barn. Disse synes nok ikke at forslaget er god kvinnefrigjøringspolitikk.
Det er heldigvis ikke slik at det er absolutt alle mødre som prioriterer noen tusenlapper mer i pensjon en gang i fremtiden, foran det å etablere trygg og god tilknytning til eget barn. Heldigvis finnes sikker ikke mange slike kvinner - ihvertfall ikke som har barn. Jeg antar at slike kvinner nettopp velger å IKKE få barn. Det må jo være en fornærmelse på kvinnefrigjøringsdagen, å underprioritere disse underlige kvinnenes egne selvstendige og medfødte ønsker.
Et teit forslag
De mødre som ønsker å arbeide mer og belaste sine små barn med en billig au pair fra thailand, bør ikke få betalt for dette av det offentlige. Vi vet fra nyhetsbildet den senere tid, at det offentlige har mer en nok med å dekke kostnader til barnevern og straffesaksbehandling, for de barn som kommer skjevt ut i barndommen. Ikke sjelden skyldes dette at foreldre nettopp ikke stilte tilstrekkelig opp.
Mødre bør slippe å høre slike teite forslag, og i stedet få høre at de selv kan vurdere hva som er best for deres egne barn. For noen kan nok være å velge au pair etter at barnet har fått en viss alder, og for andre kan det være at de blir enige om at far får stille opp. Det hadde nok vært et bedre likestillingsforslag nettopp det, for eksempel å foreslå likedeling av samlet permisjonstid (foreldrepenger) etter fødsel.
Forslaget om at det offentlige skal styre akkurat mødre i en bestemt retning og endatil ved bruk av au pair for nyfødte, kan åpenbart ikke være samfunnspolitikk verken på kort eller lang sikt.
Heldigvis er det en kvinne som har kommet med forslaget, og ikke en mann.